“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

A jubileumi esztendő oktatási, szociális és humanitárius díjai

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2016. november 07., hétfő 20:08

A Baptista Szeretetszolgálat 2016-ban lett 20 esztendős. A jubileumi programok sorában a legnagyobb ünnep a november 6-án, vasárnap megrendezett Hálaadás est rendezvénye volt a Budapest Arénában.  A műsorkezdést megelőzően vehették át a díjakat a segélyszervezet idén elismert munkatársai. A díjkiosztó résztvevőit Papp Jánosnak, a Magyarországi Baptista Egyház elnökének áldáskérő imádsága után Szenczy Sándor, a Baptista Szeretetszolgálat elnöke köszöntötte.

Oktatási díjak

Az Ócsai Nagy Pál-díj azon személyeknek adományozható, akik a fiatalok harmonikus személyiségformálásában hosszú időn át kiemelkedő munkát végeztek a baptista intézményekben és tevékenységükkel, személyes példamutatásukkal kifejezték elhivatottságukat életpályájukon. E díjat kapta Majoros Lászlóné, a téglási II. Rákóczi Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Baptista Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola igazgató-helyettese és Szabó Csaba, a Baptista Szeretetszolgálat oktatási igazgatója.

Köszönet éremre jelölhető az a kolléga, aki legalább 15 évet töltött a pályán. Köszönet érmet vehetett át az ünnepségen Berlekovity Cecília a szegedi Móra Ferenc Felnőttoktatási Középiskolából, Kecskésné Herczeg Kata a kisújszállási Baptista Alapfokú Művészeti Iskolából és Mogyorósi Gyöngyi a seregélyesi Baptista Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolából. Minden Tisztelet érmet kapott 5 év után Király Tiborné a velencei Zöldliget Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Baptista Általános Iskolából, Tézli Orsolya a budapesti Pannonhalmi Béla Baptista Általános Iskolából, Lipniczky Ferenc a budapesti Kovács Pál Baptista Gimnáziumból és Pázmány Judit a budapesti Kövessi Erzsébet Baptista Szakközépiskola, Szakgimnázium és Gimnáziumból. A Közösség Önzetlen Szolgálatáért érmet kapott Filéné Huszti Zuzsanna a vásárosnaményi Lónyay Menyhért Baptista Szakgimnázium és Szakközépiskolából, valamint Tóth László a velencei Zöldliget általános iskolából. 

Az év nevelőtestülete 2016-ban a Seregélyesi Baptista Általános Iskola és a debreceni Euro Baptista Két Tanítási Nyelvű Gimnázium, Szakgimnázium és Szakközépiskola kollektívája lett. Az év intézményvezetőjének Ribáné Horváth Enikőt, a budapesti Andor Ilona Ének-Zenei Általános és Alapfokú Művészeti Baptista Iskola igazgatóját és Balogh Pétert, a debreceni Diószegi Sámuel Baptista Szakgimnázium és Szakközépiskola igazgatóját választották meg.

Szociális díjak     

A Csopják Attila-díjat azok a szociális területen dolgozó munkatársak kaphatják, akik huzamosabb időn át kiemelkedő munkát végeztek és tevékenységükkel személyes példát mutattak. A díjat idén Ghyczy Gellért, a Baptista Integrációs Központ vezetője kapta. Elnöki dicséretben részesült Soósné Domján Adrienn, a győri Napközi Pszichiátriai Nappali Intézmény vezetője, Hentes Ildikó a Regionális Szociális Intézményfenntartó Központtól és Paszternák Csilla a Kamilla Családok Átmeneti Otthonától.  Elnöki köszönet érmet kapott Mayer Anett, a pécsi Malomvölgy Szeretetotthon, Szakál Evelin, a Baptista Integrációs Központ és Kalló Zoltánné, az Utcafront munkatársa.

Humanitárius és központi díjak   

Paul Montacute volt a Baptista Világszövetség Szeretetszolgálatának elnöke, aki igen jó és szívélyes kapcsolatot ápolt a magyar Baptista Szeretetszolgálattal. A róla elnevezett díjat Gál Dávid, a Baptista Szeretetszolgálat nemzetközi igazgatója és dr. Szilágyi Béla, a Baptista Szeretetszolgálat alelnöke vehette át a jubileumi esztendőben. Cserepka János-díjat kapott kiemelkedő tevékenységéért Zeke István, a BSZ gazdasági főigazgatója, elnöki dicséret érmet pedig Gulyás Réka pénzügyi osztályvezető-helyettes vehetett át.

Cserepka János érmet kapott Herczeg Róbert, a biztonsági csoport munkatársa, Malik Zsófia, Kiss Eszter és Szenczy Anna a nemzetközi csoport munkatársai. Ők négyen a migránskrízis kezelésében dolgoztak kiemelkedő módon hazánkban és a határokon túl. Ugyancsak Cserepka János érmet kapott Baczkó Zsuzsanna a nemzetközi csoporttól és Ácsné Tóvizi Rita a belső ellenőrzéstől.

A Baptista Szeretetszolgálat születésnapi tortáját a díjkiosztó ünnepséget követően Szenczy Sándor vágta fel.    

 

Fotó: Martino Photography - www.martinophoto.com

 

 

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

„Akadt, aki sírva hozta a felajánlását”

Budapest, Győr, Esztergom - Ebben az évben a Baptista Szeretetszolgálat intézményi családjához tartozó Tábita Alapszolgáltatási Központ már három telephelyen tartott élelmiszergyűjtést az elmúlt hétvégén. Budapesten, Győrben és Esztergomban a Magyar Élelmiszerbank keretén belül péntek délutántól vasárnap estig a munkatársak nagy lelkesedéssel álltak az emberek elé adománygyűjtés céljából egy-egy nagyobb üzletben.

November 12-én ünnepeljük a Szociális Munka Napját

Ekkor köszöntjük azok bátor és áldozatos munkáját, akik az egyik legnagyobb kitartást és hitet igénylő hivatás szakemberei az új század eddigi legnehezebb korszakában.

Teltházas kortárs színielőadások a klímaváltozásról

Budapest - A Climate of Change Turné szeptember elején budapesti állomására érkezett, és az olasz társulat két teltházas, nagysikerű előadást tartott a Baptista Szeretetszolgálat szervezésében.

Lap tetejére