X

“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Programok

Adomány a kőbányai rászorultaknak

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2018. február 08., csütörtök 08:04

 

Budapest – A Baptista Szeretetszolgálat folytatja a legrászorultabbak érdekében végzett humanitárius tevékenységét. Legutóbb Kőbányán osztott élelmiszert a segélyszervezet.

 

Február 5-én, hétfőn értékes élelmiszeradománnyal enyhítették a rászorultság mértékét a Baptista Szeretetszolgálat Adományozási Igazgatóságának munkatársai. A Baptista Szolgáltató Centrum Maglódi utcai telephelyén fogadták a kőbányai szegényeket, akik között különböző élelmiszereket – több egyéb mellett sonkakonzervet, teát, száraztésztát, paradicsomos szószt, müzlit – osztottak ki. Jutott a segítségből a Bánya utcai hajléktalanszálló lakóinak és a telephelyen dolgozó közfoglalkoztatottaknak is, összesen 160 családnak. A következő ilyen jellegű osztást – akkor már vidéki helyszínen, mélyszegénységre jellemző térségben –, még ebben hónapban megszervezi az adományozási igazgatóság.  

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

BSZ OSZSK projekt: szociális cirkusz az utolsó esély egyik iskolájában

Esztergom – A város az egyik legfontosabb helyszíne a Baptista Szeretetszolgálat Országos Szociális Segítő Központ szemléletformáló, alternatív pedagógiai módszereket alkalmazó célzott prevenciós programjának: riportunk 2019 november végén a Szociális Cirkusz fantázianevű foglalkozást követően készült az Esztergomi Kolping Katolikus Középiskolában.

Teremtés Heti konferencia a NoPlanetB! program támogatásával

Budapest – A Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány pályázatán az elmúlt évben összesen mintegy 100 millió forint összegű támogatást nyert el hét magyarországi egyházi és civil szervezet. A „NoPlanetB!” elnevezésű, a Europe Aid társfinanszírozásában megvalósuló programban minap konferenciát rendeztek.

„A nyugat-ukrán civil szervezetek jövőbeni munkaképességének növelése a fiatalok körében”

Lap tetejére