“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Befektetési jótékonyság, adományozás csúcstechnológiával: tavasszal kibocsátás

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2019. január 14., hétfő 13:24

 

Újdonságként mutatkozott be a nonprofit szervezetek előtt egy már ismert befektetési forma, amelynek kidolgozói csúcstechnológia bevezetését határozták el a jótékonykodás területén, új szintre emelve és teljes mértékben átláthatóvá téve az ilyen formában történő adományozást. Ma már több mint kétezer virtuális valuta van forgalomban, ám a kriptodevizák piacán először jelenik meg az a magyar fejlesztésű rendszer, amely a digitális forradalom egy újabb szegmensét képviseli. A Baptista Szeretetszolgálat üdvözli a kezdeményezést és munkatársai kíváncsian várják a tavasszal várható kibocsátást. A részletekről honlapunkon olvashatnak bővebben.   

 

Megvan a hiányzó láncszem: forradalmi lépés előtt áll a kriptodeviza piac. A csúcstechnológiát a jótékonykodással ötvöző megoldással minden szereplő nyer. A zseniális rendszer magyar kitalálói biztosak abban, hogy a Charity Alfa az egész világon megreformálja, új szintre emeli és végre teljes mértékben átláthatóvá teszi az adományozást.

Az elmúlt évtizedek digitális forradalma mára az életünk majdnem minden szegmensét megújította. Elvétve találunk olyan területet, amit érintetlenül hagyott. Az egyik elhanyagolt témakör a jótékonykodás, ami mindeddig a csúcstechnológia mostohagyereke volt. Pedig egyértelmű, hogy a terület fontosabb mint valaha, de elavult rendszerei miatt komoly reformra van szüksége.

Problémát felismerni nem nehéz dolog, megoldani zseniális. Újra egy magyar innovációs csapat mondhatja el magáról, hogy megtalálta megoldást, amivel elindulhat az adományozás aranykora. Induljunk el a kályhától!

A kriptodevizákról már mindenki hallott. A megjelenésének tizedik évfordulóját ünneplő Bitcoin szárnyalása, zuhanása, majd újbóli erősödése állandó körforgásként kezdi magát beírni a történelembe. Az elemzők és közgazdászok között izgalmas viták bontakoznak ki a téma kapcsán. Egy dologban azonban egyetértenek: a virtuális fizetőeszközök létjogosultságában, ami hamarosan az életünk minden területére kifejti hatását.

A fellángoló viták keveset szólnak azonban lényegről, ami a virtuális valuták alfája és omegája: a blokklánc technológia (bővebben a kiemelésben). Ez a nyilvános főkönyvként működő programozási alapelv tette lehetővé egy magyar innovációs, kutató, fejlesztő csoport számára, hogy úttörői legyenek a jótékonysági rendszer megreformálásának. Egy Cryptog nevezetű coinnal (más néven: token – azaz digitális részvény) és a köré épülő Charity Alfa nevű rendszerrel megteremtettek egy eddig ismeretlen fogalmat, amit Befektetési Jótékonyságnak neveztek el.

Bemutatkozik a Charity Alfa

A magyar csoport újszülött fejlesztése több egyedi blokklánc technológiára épülő, de azok forradalmian átdolgozott részeiből áll. A Charity Alfa kiemelt része egy coin alapú Jótékonysági Aukciós értékesítő rendszer. Itt az adakozni vágyó az arra szánt pénzösszeggel a rendszerben lévő coinokra licites formában vásárlási ajánlatokat tesz. A határidő lejárta után a legmagasabb ajánlatot benyújtó kapja a coin csomagot. A befolyt összeg azonnal a meghatározott jótékonysági célra lesz fordítva nyilvános módon.

A befektetési jótékonyság tehát egy olyan újonnan életre hívott fogalom, ami a hagyományos jótékonyságot egy befektetési lehetőséggel párosítja az innovatív technológia segítségével.

Egyszerűsítve: a jótékonyság jutalma egy token csomag, amivel a tulajdonos részvényessé válik, a rendszerből tulajdonrészt kap, amellyel teljes joggal rendelkezhet.

A jótékonysági aukciós rendszer használható lesz bármely Cryptogcoin tulajdonos számára is, amennyiben a korábban kapott tokenjeiket értékesíteni szeretnék úgy, hogy azzal jótékonykodásban is részt kívánnak venni. Ebben az esetben előre meghatározásra kerül, mekkora részt óhajt felajánlani jótékonyságra.

Lekövethetőség a coinbányától a rászorulóig

A coin bányászatába is beépül az adományozhatóság. A crypto bányászok leginkább bányásztársaságokba (mining pool) tömörülve bányásznak, melynek általában van egy bizonyos jutaléka, költsége. A jótékonysági bányászat egy olyan pool-on keresztül történik, ahol a bányászati jutalékot teljes egészében jótékonysági célra fordítják. Létrehozzák azt a bányász-ösztönző rendszert, amiben a bányászok a kibányászott coinjaikat a jótékonysági aukciós rendszerben lehetőség szerint több haszonnal értékesíthetik, mint bármely más tőzsdén. Ezzel egy különleges token/coin körforgást hozhatnak létre, melynek a jótékonyság és az árfolyam stabilitás a célja.

Az egész folyamat nyomonkövethető, az adományozótól a rászorulóig egy teljesen átlátható transzfer rendszeren keresztül juttatja el a beérkező adományt. A jótékonykodó - akár az anonimitás homályában - végig követheti a pénze útját egészen a célig, az adományozottig. Fejlesztések nyomán még azt is ellenőrizheti - ha a felek beleegyeznek -, hogy pontosan mire is költötte a rászoruló a pénzt, kizárva a visszaélések lehetőségét.

Felmerülhet a kérdés, hogy az eddig felsoroltakon kívül miért választanák ezt a felületet a jótékonykodó emberek. A válasz, a már említett Befektetési Jótékonyság. Ugyanis amikor a licites felületet veszik igénybe, akkor a jótékonysági licitálásért kapnak cserébe tokent, azaz részesedést a rendszerből, amivel ezután szabadon rendelkezhetnek. Kezelhetik befektetési eszközként, el is adhatják vagy újra felhasználhatják.

Charity Go! Gyűjts coinokat a valóságból

Emlékeznek a Pokemon Go-ra? Amikor a valóság keveredett a virtuális világgal? A szenzációs sikerből az öncélúságot vette ki az Alfa Charity azzal, hogy kiterjeszti működési területét a valóságos világra. A bányászatot - azaz a token kibocsájtást - nem csak a virtuális térre szeretnék korlátozni, hanem egy ösztönző rendszer keretein belül a valós jótékonysági cselekedeteket szervezett formában fogják jutalmazni coin csomagokkal. Ilyen lehet például a véradás, faültetés, ételosztás.

Céljuk, hogy ezzel is közelebb hozzák az embereket a crypto világ megértéséhez, elfogadásához, és olyanokat is virtuális részesedéshez juttassanak, akik fizikai jócselekedeteikkel szeretnének jótékonykodni.

Mi sem bizonyítja jobban a fejlesztők elszántságát, hogy a projekt már olyan fázisban van, amikor a nyilvános bányászat bármelyik pillanatban elindulhat. A bizalmat erősíti továbbá az is, hogy tudomásunk szerint folyamatos tárgyalás folyik nemzetközi szervezetekkel, illetve alapítványokkal.

A Befektetési Jótékonyság a jövő jótékonysági rendszere, ami már köztünk van, létezik!

info@cryptogcoin.com

Mi az a blokklánc technológia?

A blokklánc technológia lehetővé teszi, hogy módosítás vagy hamisítás nélkül működhessen, harmadik fél beiktatása nélkül egy olyan osztott főkönyvi adatbázis, ami egy folyamatosan bővülő, adatblokkokból álló adatláncot tartalmaz. A rendszer alapja egy egyenrangú hálózati csomópontokból álló számítógépes hálózat. A hálózat minden csomópontja tartalmazza ugyanazt az adatbázist.

Az ilyen jellegű adatbázis alap egysége a blokk, melyek egymáshoz kapcsolva, láncot alkotva képeznek egy adatbázist, adatláncot. Egy blokk tartalmazza a rendszer programjai által végzett műveletek eredményeit, a tranzakciók listáját, valamint sok-sok egyéb információt. A blokkok egymáshoz láncolása mindig az előző blokk adatiból nyert kriptográfiai értékek felhasználásával történik, ami alapvetően meghamisíthatatlanná teszi ezt a láncot. Az egyes megállapodások, megjegyzések, utasítások a blokkláncra rögzíthetők, ezzel jöhetnek létre akár az okos szerződések is.

A rendszer alapvető hitelességét, a tranzakciók érvényesítését az adatok blokkokba juttatását az ügynevezett bányászok végzik. Ők számítógépes csomópontok, akik a munkájuk során az újabb és újabb blokk létrehozásakor nemcsak a tranzakciós jutalékot kapják meg, hanem a blokk jutalmát is, ami maga a coin kibocsájtás, hiszen minden jutalom az a coin mennyiség, amivel emelkedik a rendszerben kibocsájtott virtuális érmék száma.

 

 

 

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

„Akadt, aki sírva hozta a felajánlását”

Budapest, Győr, Esztergom - Ebben az évben a Baptista Szeretetszolgálat intézményi családjához tartozó Tábita Alapszolgáltatási Központ már három telephelyen tartott élelmiszergyűjtést az elmúlt hétvégén. Budapesten, Győrben és Esztergomban a Magyar Élelmiszerbank keretén belül péntek délutántól vasárnap estig a munkatársak nagy lelkesedéssel álltak az emberek elé adománygyűjtés céljából egy-egy nagyobb üzletben.

November 12-én ünnepeljük a Szociális Munka Napját

Ekkor köszöntjük azok bátor és áldozatos munkáját, akik az egyik legnagyobb kitartást és hitet igénylő hivatás szakemberei az új század eddigi legnehezebb korszakában.

Teltházas kortárs színielőadások a klímaváltozásról

Budapest - A Climate of Change Turné szeptember elején budapesti állomására érkezett, és az olasz társulat két teltházas, nagysikerű előadást tartott a Baptista Szeretetszolgálat szervezésében.

Lap tetejére