“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Egyre hangsúlyosabb jelenlét a drogprevenció területén

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2017. június 26., hétfő 14:48

 

Tapolca – Hentes Ildikót, a Baptista Szeretetszolgálat OSzSK drogprevenciós tevékenységgel foglalkozó munkatársát kérték fel részvételre egy olyan sajtótájékoztatón, amit a Veszprém megyei városban egy kábítószeres bűncselekmény kapcsán tartott minap a rendőrség.    

Június 20-án a Baptista Szeretetszolgálat Országos Szociális Segítő Központjának tapolcai munkatársát arról értesítette a helyi rendőrkapitányság, hogy egy nagyobb drogfogás kapcsán örömmel vennék, ha a szervezet részt venne  azon a sajtótájékoztatón, amit a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányságon tartanak. Ott mutatkozott be a szervezet, mivel Tapolca vonatkozásában az egyetlen olyan szolgáltató, amely drogprevenciós tevékenység kapcsán jogosult az „eltereltek” fogadására, azaz a büntetőeljárás alá vont drogfogyasztók részére nyújt megelőző felvilágosító kezelést. Előzmény: a Baptista Szeretetszolgálat OSzSK 2012 óta nyújt megelőző-felvilágosító kezelést (elterelést) esztergomi telephelyén. A szolgáltatás bővítésének céljából 2017-től további telephelyek készültek fel az érintett kliensek fogadására Tapolcán, Verőcén, Mátészalkán és Ajkán. Tapolcán a legnagyobb az érdeklődés... 

 

Kábítószer terjesztőket fogtak el

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

„Akadt, aki sírva hozta a felajánlását”

Budapest, Győr, Esztergom - Ebben az évben a Baptista Szeretetszolgálat intézményi családjához tartozó Tábita Alapszolgáltatási Központ már három telephelyen tartott élelmiszergyűjtést az elmúlt hétvégén. Budapesten, Győrben és Esztergomban a Magyar Élelmiszerbank keretén belül péntek délutántól vasárnap estig a munkatársak nagy lelkesedéssel álltak az emberek elé adománygyűjtés céljából egy-egy nagyobb üzletben.

November 12-én ünnepeljük a Szociális Munka Napját

Ekkor köszöntjük azok bátor és áldozatos munkáját, akik az egyik legnagyobb kitartást és hitet igénylő hivatás szakemberei az új század eddigi legnehezebb korszakában.

Teltházas kortárs színielőadások a klímaváltozásról

Budapest - A Climate of Change Turné szeptember elején budapesti állomására érkezett, és az olasz társulat két teltházas, nagysikerű előadást tartott a Baptista Szeretetszolgálat szervezésében.

Lap tetejére