X

“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Programok

Hajléktalanság: a szállók megteltek, várják az adományokat!

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2018. január 02., kedd 13:23

 

Budapest – Bár az idei tél igazán még nem mutatta meg az erejét, a Baptista Szeretetszolgálat intézményei telt házzal üzemelnek, munkatársai folyamatosan járják az utcákat, tereket, aluljárókat.

A Baptista Integrációs Központ (BIK) Soroksáron kettő, Csepelen és Újbudán egy-egy átmeneti szállót üzemeltet hajléktalan léthelyzetben élők számára, a négy intézmény összesen 150 férőhelyet biztosít, a telítettség 100 százalék feletti. Újbudán és Csepelen további 45-45 időszakos férőhely van, ezek is megteltek. Ha az időjárás úgy alakul, azaz a hőmérséklet mínusz 5 fok alá süllyed, az intézmények a bejelentett protokoll szerint valamilyen szükségmegoldást keresve éjszakára minden érkezők fogadnak. November 15-e óta a BIK a Deák Ferenc téren és annak környékén utcai szolgálatot tart fenn, azóta több tucat rászorultat sikerült biztonságos helyre juttatniuk a munkatársaknak.

A Baptista Szeretetszolgálat Utcafront részlege Kőbányán egy 100 személyes hajléktalanszállót üzemeltet, ott is telt házzal, már a krízishelyek is megteltek. Az ottani szállóra ugyancsak vonatkozik, hogy szükséghelyzetben senkit sem küldenek el, valamilyen megoldást mindenképpen találnak a szociális dolgozók. A segélyszervezet krízisautója november elejétől március végéig, hétfőtől péntekig napi 10 órában járja az utcákat, a segítők a Menhely Alapítvány diszpécser szolgálatával együttműködve 8-tól 18 óráig dolgoznak. Nagyon fontos, hogy mindazok, akik olyan fedél nélkül élőt látnak, akinek segítségre van szüksége, hívják a 06-1-3384186-os telefonszámot!

A téli időszakban folyamatosan szükség van adományokra: meleg ruhára, cipőre, tartós élelmiszerre, takaróra, hálózsákra.  Az adományozók az integracioskozpont@orszik.hu (Tel:06-20-253-79-31), az utcafront@baptistasegely.hu (Tel: 06-1-2609855) elérhetőségeken jelezhetik, ha segíteni akarnak hajléktalan léthelyzetben élő embertársainkon.

A pénzbeli adományokat a segélyszervezet az OTP Bank - 11736082-20054403-00000000 számlaszámon várja. A közlemény rovatba írják rá: „hajléktalan ellátás”.

 

 

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

BSZ OSZSK projekt: szociális cirkusz az utolsó esély egyik iskolájában

Esztergom – A város az egyik legfontosabb helyszíne a Baptista Szeretetszolgálat Országos Szociális Segítő Központ szemléletformáló, alternatív pedagógiai módszereket alkalmazó célzott prevenciós programjának: riportunk 2019 november végén a Szociális Cirkusz fantázianevű foglalkozást követően készült az Esztergomi Kolping Katolikus Középiskolában.

Teremtés Heti konferencia a NoPlanetB! program támogatásával

Budapest – A Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány pályázatán az elmúlt évben összesen mintegy 100 millió forint összegű támogatást nyert el hét magyarországi egyházi és civil szervezet. A „NoPlanetB!” elnevezésű, a Europe Aid társfinanszírozásában megvalósuló programban minap konferenciát rendeztek.

„A nyugat-ukrán civil szervezetek jövőbeni munkaképességének növelése a fiatalok körében”

Lap tetejére