X

“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Programok

Nyitottság és önfelismerés

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2018. december 01., szombat 13:30

 

Mátészalka – A Cserepeshegy utca 12-es szám alatt nyitotta meg kapuit a Nyírségi Család és KarrierPONT, amelynek tevékenységében a Tábita Alapszolgáltatási Központ, illetve a Baptista Szeretetszolgálat OSZSK, mint együttműködő partner vesz részt. Az intézményben október 15-én kommunikációs és szemléletformáló rendezvény volt az első klubfoglalkozás. Labovszky Tamara, Tábita tapolcai telephelyvezetője tartott előadást.  

 

– 1997 óta dolgozom segítő szakemberként, diplomámat közösségszervező szociális munka szakirányon szereztem – mutatkozott be hallgatóságának Labovszky Tamara. – A segítő hivatásban a személyiségemmel dolgozom, ezért mindig is fontos tényező volt számomra a privát és a szakmai személyiség közötti egyensúly megtalálása, a kompetenciahatárok felállítása. Ennek érdekében rendszeresen képzem magam, részt veszek szupervízión, személyiségfejlesztő tréningeken.

Tamara elmondta, női szerepvállalásaiban szinte azonos súlyponttal van jelen az édesanya és a segítő szakember.

– A saját élményű tapasztalatokon keresztül elhivatottá váltam, hogy mintát mutassak a női szerepvállalásban kiteljesedő személyiség megélésére. Interaktív tréningen keresztül, szituációs játékok alkalmazásával a munkánk és a magánéletünk sikereiben tekintünk rá saját szerepvállalásainkra. Megküzdési stratégiákat ismerhetnek meg a résztvevők a nehézségek kezelése, illetve a szerepek közötti egyensúly megtalálása érdekében.

Labovszky Tamara előadására az interaktivitás, a nyitottság és az önfelismerés volt a jellemző, amit a jelenlévő 21 aktív korú női munkavállaló feszülten, s érdeklődve figyelt.
A női szerepek összehangolásának megtanulására, elmélyítésére különböző tréning technikák alkalmazásával került sor, amely oldotta a kezdeti bizonytalanságot, feszültséget. Az alkalom végén a résztvevők felszabadultan, az aktuális problémáik „kidobásával” zárták a tréninget.

– Amíg az anyukák az interaktív tréningen vettek részt, addig a gyerekek a kialakított gyereksarokban önfeledten játszottak, rajzoltak két önkéntesünk felügyelete mellett – számolt be Jakab Melinda, a mátészalkai telephely vezetője.

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

BSZ OSZSK projekt: szociális cirkusz az utolsó esély egyik iskolájában

Esztergom – A város az egyik legfontosabb helyszíne a Baptista Szeretetszolgálat Országos Szociális Segítő Központ szemléletformáló, alternatív pedagógiai módszereket alkalmazó célzott prevenciós programjának: riportunk 2019 november végén a Szociális Cirkusz fantázianevű foglalkozást követően készült az Esztergomi Kolping Katolikus Középiskolában.

Teremtés Heti konferencia a NoPlanetB! program támogatásával

Budapest – A Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány pályázatán az elmúlt évben összesen mintegy 100 millió forint összegű támogatást nyert el hét magyarországi egyházi és civil szervezet. A „NoPlanetB!” elnevezésű, a Europe Aid társfinanszírozásában megvalósuló programban minap konferenciát rendeztek.

„A nyugat-ukrán civil szervezetek jövőbeni munkaképességének növelése a fiatalok körében”

Lap tetejére