“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Átadó ünnepség a debreceni Napsugár Gondozóházban

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2023. december 07., csütörtök 17:42

 

Debrecen – Támogatott lakhatás kialakítása, szociális alapszolgáltatás fejlesztése valósul meg a debreceni Napsugár Gondozóházban.

Debrecenben 2012 óta működik a Baptista Szeretetszolgálat intézményi családjához tartozó Országos Szociális Intézményfenntartó Központ (ORSZIK) által fenntartott Napsugár Gondozóház, amely szociális alapszolgáltatás keretében nappali ellátást biztosít fogyatékkal élő felnőttkorú személyek részére. Hajdú-Bihar Megyében élő, 16. életévüket betöltött értelmileg akadályozott és halmozottan fogyatékos személyeknek biztosít nyugodt, meghitt nappali ellátást, különböző fejlesztő, szocioterápiás foglalkozásokkal kiegészülve. A Napsugár Gondozóházban az európai esélyegyenlőségi normákhoz igazodó, társadalmi integráció iránt elkötelezett szakemberek végzik tevékenységünket.

Az ORSZIK idén januárban egy olyan beruházás megvalósításába kezdett, amely 12 férőhellyel támogatott lakhatási szolgáltatást hozott létre a Napsugár Gondozóházban az elmúlt időszakban. A projekt az Európai Unió és Magyarország kormányának támogatásával, 228 millió forint támogatási összegből valósult meg. A projekt ünnepélyes zárása december 7-én, csütörtökön történt meg. Az eseményen Hári Tibor, a Baptista Szeretetszolgálat ügyvezető főigazgatója összegezte az elvégzett munkát, majd Tóth Sándor lelkipásztor áldotta meg a házat, az ellátottakat és az intézmény dolgozóit. Az új ingatlan lakói kedves műsort adtak, majd a jelenlévők átvágták a szalagot, azzal felavatták az épületet.  

 

 

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

„Akadt, aki sírva hozta a felajánlását”

Budapest, Győr, Esztergom - Ebben az évben a Baptista Szeretetszolgálat intézményi családjához tartozó Tábita Alapszolgáltatási Központ már három telephelyen tartott élelmiszergyűjtést az elmúlt hétvégén. Budapesten, Győrben és Esztergomban a Magyar Élelmiszerbank keretén belül péntek délutántól vasárnap estig a munkatársak nagy lelkesedéssel álltak az emberek elé adománygyűjtés céljából egy-egy nagyobb üzletben.

November 12-én ünnepeljük a Szociális Munka Napját

Ekkor köszöntjük azok bátor és áldozatos munkáját, akik az egyik legnagyobb kitartást és hitet igénylő hivatás szakemberei az új század eddigi legnehezebb korszakában.

Teltházas kortárs színielőadások a klímaváltozásról

Budapest - A Climate of Change Turné szeptember elején budapesti állomására érkezett, és az olasz társulat két teltházas, nagysikerű előadást tartott a Baptista Szeretetszolgálat szervezésében.

Lap tetejére