“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Rohamtempóban készülnek a szájmaszkok a baptista intézményekben

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2020. március 26., csütörtök 17:32

 

Körkép - A Baptista Szeretetszolgálathoz tartozó intézmények mindent megtesznek a rászorultak biztonságos ellátása érdekében. Ennek egyik fontos eszköze, hogy sok helyen készítik a szájmaszkokat, és ha tudnak, más módon is segítenek.  

A Seregélyesi Baptista Általános Iskola technikai dolgozói eddig mintegy ezer szájmaszkot készítettek, részben a település lakói részére is, a munka pedig tovább folytatódik. Az alapanyagot saját erőből és vállalkozói adományokból biztosították. Az elkészült maszkokat az önkormányzat polgárőrök segítségével juttatja el a település közforgalmi helyeire, ahonnan a lakók ingyenesen vihetnek belőle. Sajtos József igazgató elmondta, fertőtlenítették az intézményt és az iskola alapítványa által üzemeltetett Pelikán-ház Erdei Iskolát is, utóbbi épületét pedig egy esetleges karantén céljaira felajánlották az önkormányzatnak.

Az ibrányi Baptista Szeretetszolgálat Csicsergő Óvodája és a csepeli Majd Megnövök Óvoda, a Baptista Szeretetszolgálat Kisújszállási Óvodája valamint a nyíradonyi Kölcsey Ferenc Baptista Általános Iskola, Középiskola és Kollégium NOKS dolgozói ugyancsak készítenek maszkokat a szociális szférában dolgozó kollégáknak, valamint a település lakóinak.

Az Országos Szociális Segítő Központhoz, illetve a Tábita Alapszolgáltatási Központhoz tartozó munkatársak otthonukban teszik meg ugyanezt. Megható kezdeményezés indult a Tábita Alapszolgáltatási Központ soproni telephelyén: gondozottunk, Hérics Imréné Erzsi néni elkezdte nekünk varrni a szájmaszkokat, ezzel segítve munkánkat, s így elfoglaltságot is találva a bezártságban. Köszönjük!

A nagyhalászi Csuha Antal Baptista Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium és Szakközépiskola Nagyhalászban állítja össze folyamatosan a maszkokat: naponta mintegy 150-200 darabot. A váci Szorgos Kezek Házának egyik dolgozója pedig „home office” módon varrja az ebben a helyzetben különösen fontos felszerelést. A Katica Családok Átmeneti Otthonában is készülnek a maszkok, adtak más otthonnak is belőle Debrecenben.

A felzárkózó települések támogatása érdekében országos léptékben megindított, többnyire csak „300 falu” elnevezéssel ismertté vált program kapcsán Magy község kérésére egy raklapnyi, 480 liter hypót, továbbá 10 liter fertőtlenítő folyékony szappant juttattunk el az önkormányzat számára.

A debreceni Diószegi Sámuel Baptista Szakgimnázium és Szakközépiskola a Diák Boltot a járvány miatt bezárta. Az üzletben található termékeket az iskola felajánlotta a rászorulóknak és kiszállította az intézményekbe – Nagyhalászra, Nyírbogdányba, Tiszaszalkára és Tiszaroffra – és ott vállalták, hogy a napi étkezés mellé, amit elvisznek a családok, kiosztják azokat.

 


Lap tetejére