“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Tizenöt darab elektromos kórházi ágyat kapott a Szeretetotthon

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2020. június 26., péntek 18:48

 

Pécs – A Baptista Szeretetszolgálat Malomvölgyi úti Szeretetotthonának dolgozói 15 darab elektromos kórházi ágyat vehettek át június 26-án, pénteken délelőtt a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács segítségével a fenntartótól. Az átadáson jelen volt Gyuró Anikó Katalin intézményvezető mellett Dr. Szilágyi Béla, a segélyszervezet elnöke és Hári Tibor, a szeretetszolgálat ügyvezető főigazgatója is.

– Hatalmas segítséget jelent ez az idős, már nehezen mozgó ellátottak számára, de nagy könnyebbség gondozóinknak is – mondta Gyuró Anikó intézményvezető az otthon Malomvölgyi úton lévő részlegében, ahol naponta 480 személyről gondoskodnak. Az intézményt ma már lehet látogatni, de csak szigorú feltételek mellett, a járványügyi óvintézkedések betartásával.

– Rendkívül büszkék vagyunk munkatársainkra, akik az elmúlt időszakban hatalmas munkát végeztek, hiszen a Baptista Szeretetszolgálat fenntartásában működő idősotthonokban a gondozók és az ellátottak között sem találtak fertőzött személyt – tette hozzá Dr. Szilágyi Béla elnök, aki külön kiemelte a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács támogatásának jelentőségét, hiszen az elektromos ágyakat az NHKT által gyűjtött adományból, 3 millió forintért tudták megvásárolni, hogy ezzel is segíthessék a Szeretetotthonban folyó áldozatos munkát.

A segélyszervezet az elmúlt időszakban nagy mennyiségű védőfelszerelést és tisztítószert is eljuttatott az idősellátást végző pécsi intézmény három részlegébe.

Október 13-án pedig további két elektromos kórházi ágyat adtunk át a Baptista Szeretetszolgálat OSZSK Pécsi Gondozási Központjának.  

 


Lap tetejére