X

“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Baptista Szeretetszolgálat Országos Szociális Segítő Központ Miháldy Borbála Fogyatékosok Nappali Intézménye

Elérhetőségi adatok
Megye:Győr-Moson-Sopron
Irányítószám:9124
Helység:Gyömöre
Utca, házszám:Arany János u. 27.
Telefonszám:06-20-262-9996
E-mail:lajdi.katinka@baptistasegely.hu
Intézményi információk
Vezető neve:Dr. Heidl Beáta, telephelyvezető: Lajdi Katinka
Ágazati azonositó:S0285736
Bankfiók:Unicredit Bank Zrt.
Bankszámlaszám:10918001-00000121-53750004
Adószám:53750004

Készülődünk az adventre

 

A mindennapi munkát 2019. novemberében a Miháldy Borbála Fogyatékosok Nappali Intézményében a karácsony és azt megelőző adventi időszakra való felkészülés határozza meg. Szorgos kis Manóként készítjük a vásárra a portékánkat, mindenkinek van egy jó ötlete, minde hozzáteszi azt, amiben ügyes.

 

 

 

 

„Türelemmel... Mert így megy csak, a képessé tevés útján az előrehaladás. Mindig kicsit több feladattal bízzuk meg a Baptista Szeretetszolgálat Országos Szociális Segítő Központ Miháldy Borbála Nappali Fogyatékos Intézmény fejlesztő foglalkoztatásában résztvevőket és a szolgáltatás igénybe vevői közül azokat, akik szívesen vesznek részt bármilyen munkában. Ami másnak természetes, annak itt nyoma sem volt... A képességfejlesztés és megfelelő viszonyulások kialakítása hosszú folyamat. Mindez nem elméletben, hanem a gyakorlatba, a napi munkába ágyazottan... Csak így lehet eredmény. Nálunk már látszik...”

 


Önkéntesek dolgoztak az intézményben


A Baptista Szeretetszolgálat Országos Szociális Segítő Központ gyömörei, Miháldy Borbála Fogyatékosok Nappali Intézményében 2019. július 27-én, szombaton szorgos munka folyt. Az intézmény munkatársai és az ellátottak közösen vettek részt a felújítási munkálatokban. A program a Czinka Panna Roma Kulturális Egyesület rendezvénye volt.  

Egy értékes szórakozással töltött nap a nappali intézményben

 

GyömöreRemekül sikerült nyílt napot rendeztek 2018. június 7-én, csütörtökön a Baptista Szeretetszolgálat Országos Szociális Segítő Központja által fenntartott Miháldy Borbála Fogyatékosok Nappali Intézményében.

A műsor az ellátottak bemutatkozásával kezdődött. Először az énekkar lépett fel Burdi István, Pista bácsi vezetésével, harmonikás kíséretével, majd Benki Péter, tehetséges táncos szórakoztatta a közönséget, végül Gombás Hajnalka népdalos, mesés produkcióját láthatták az érdeklődők. A Dallamvarázs énekkar is ellátogatott az intézménybe egy dalcsokorral, azt követően Horváthné Hollenczer Anita énekesnő pezsdítette fel a hangulatot, megtáncoltatva a vendégeket.

A Vitéz Háry László Általános Iskola és a Czinka Panna Roma Kulturális Egyesület Tanodásai egy énekes, citerás előadást hoztak ajándékba. Kreitl Erik nagyon kedves mesét mondott el, amelyből az esemény résztvevői megtudhatták, hogyan bizonyította az öreg ló a gazdájának, van még olyan erős, hogy elbírjon egy oroszlánnal is. Tóth Tünde énekesnő fergeteges koncerttel zárta a Nyílt Napot, s akkor aztán jól kiénekelhették és táncolhatták magunkat mindazok, ehhez kedvet éreztek.

Az rendezvény ideje alatt a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a MOKKA alkotóműhely munkatársai a „Rád hagyományozom” elnevezésű kézműves foglalkozás keretében a szövés és a nyomdafestés technikájával ismertették meg az érdeklődőket. Kiegészítő programként lehetett még lovas kocsikázni is egy pónis fogaton.

„Nagy megtiszteltetés volt számunkra, hogy a Pápai ESZI Fogyatékosok Nappali Intézménye, valamint a Mosonmagyaróvári Fogyatékossággal Élők Nappali Intézménye (Naposház) munkatársai és ellátottjai elfogadták meghívásunkat. Így igazán elértük célunkat, hogy remek hangulatú élményt adhassunk fogyatékkal élő embertársainknak”, értékelt a vendéglátók nevében Lajdi Katinka.

A Baptista Szeretetszolgálat 2016 októberében avatta fel az értelmi fogyatékosok gyömörei nappali ellátóját. A BSZ OSZSK intézménye az együttműködésnek és a fogyatékosok ellátásának egyformán jó példája, hiszen a helyi közösség kezdeményezése eredményesen találkozott a segélyszervezet céljaival, amely Győr-Moson-Sopron megyében egyébként jelenleg több mint négyszáz rászorultról gondoskodik.

 

 

Letölthető fájlok

pdf
méret: 1.03 MB
oszsk miháldy önköltségszámítás
pdf
méret: 15.27 MB
Térítési díj szabályzat 2018
pdf
méret: 2.92 MB
oszsk gyömöre házirend 2018
pdf
méret: 10.19 MB
oszsk gyömöre szakmai program 2018
pdf
méret: 15.27 MB
Térítési díj szabályzat 2018
pdf
méret: 4.03 MB
Szolgáltatói nyilvántartás jogerős
pdf
méret: 471.37 KB
Tanúsítvány
pdf
méret: 8.97 MB
SzMSz 2017.03.31
Lap tetejére