“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

AKTUÁLIS HÍREINK

Most sem maradtak érmek nélkül

Szeged, Budapest, Seregélyes – Április első felében rendezték Szegeden a Diákolimpia országos tollaslabda döntőjét, majd néhány nappal később a fővárosban a nemzeti bajnokságot. A több száz fiatal között sok seregélyesi diák is versenyzett és remek eredményeket ért el.

A segélyszervezet munkájáról, a kereszténység helyzetéről

Debrecen – Az EURO Baptista Gimnáziumban tartott előadást április 14-én, csütörtökön a Baptista Szeretetszolgálat munkatársa, aki több más mellett a keresztényüldözésről is beszélt.

Előadás a drogfogyasztás veszélyeiről kétszáz diák előtt

Esztergom – A kábítószer-fogyasztás veszélyeiről és a droggal kapcsolatban számos egyéb, fontos tudnivalóról tartott előadást a Baptista Szeretetszolgálat munkatársa minap kétszáz diák előtt.

Ízek, formák, barátságok: nagyszerű hazai siker a 21. gasztronómiai versenyen

Tapolca – Április 12-én, kedden rendezte meg a Széchenyi István Baptista Gimnázium és Szakközépiskola hagyományos nemzetközi gasztronómiai versenyét, amelyre Németországból, Franciaországból és Lengyelországból is érkeztek csapatok. A tapolcai fölény vitathatatlan volt.

Baptista adomány Görögországban: éhező és szomjazó gyermekeken segített a csoport

Polykastro – Éhező és szomjazó gyermekeket talált és kiszolgáltatott családokat látott el a legszükségesebb élelmiszerrel, higiéniai eszközzel, vízzel, főzéshez használható gázégőkkel a Baptista Szeretetszolgálat csapata Görögországban.

Technikai segítségnyújtás önkénteseket küldő szervezetek részére

Budapest – Az Európai Unió által segélyezett országokban önkéntesek is dolgoznak. Az őket koordináló szervezetek munkájának hatékonyabbá tétele érdekében indult program, melyben feladatokat vállalt és kapott a Baptista Szeretetszolgálat nemzetközi részlege is.

Jásztelek szegényein segített a segélyszervezet

Jásztelek – A Baptista Szeretetszolgálat a Magyar Élelmiszerbank Egyesülettel együttműködésben április 5-én, kedden mintegy hatszáz rászorulónak osztott ruhát, tartós élelmiszert és higiéniai eszközöket a településen. A segélyszervezet adományozási igazgatósága ezzel az akcióval folytatta a legszegényebbek érdekében végzett idei munkáját.

Orsós Gyuri világa: felhívjuk a figyelmet az autistákra

Pécs – Az ENSZ 2007-ben jelölte ki április 2-át az Autizmus Világnapjának azzal a céllal, hogy felhívja a világ figyelmét az autizmusra, amely tízmilliókat érint a Földön. A Pécsi Újság minap egy írást közölt a Baptista Szeretetszolgálat Életminőség-fejlesztő Szolgáltatások Intézményéről, bemutatva Orsós Györgyöt, aki autistaként az ott élő gondozottak egyike.

Elismerés és köszönet érkezett a Horvát Vöröskereszttől

Slavonski Brod – A Baptista Szeretetszolgálat munkatársai, magyar és külföldi önkéntesei a migrációs krízishelyzet kialakulásától kezdődően folyamatosan a „frontvonalon" dolgoztak egy tucatnyi helyszínen, nem csak Magyarországon, hanem Szerbiában és Horvátországban is. A Horvát Vöröskereszt ezt a munkát ismerte el egy oklevéllel.

Csók, pótanyu

Debrecen, Budapest – A Magyar Nemzet hétvégi mellékletében jelent meg március 26-án,szombaton Herczeg Szonja riportja a családok átmeneti otthonairól. Ezt idézzük.

Lap tetejére