“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

500 éve a Kárpát-medencében! Nagyszerű, közös ünneplés az Arénában

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2023. november 20., hétfő 09:38

 

Megtelt ünneplőkkel tegnap a Papp László Budapest Sportaréna, ahol a Magyarországi Baptista Egyház és a Baptista Szeretetszolgálat várta az emlékévhez méltó, nagyszabású közös együttlétre az érdeklődőket. A sok nagyszerű művész mellett velünk volt az Egyesült Államokból a The Afters és Will Graham evangélista is, akinek közös imádságra, hitük megvallására, megerősítésére hívó szavait Dr. Szilágyi Béla, a segélyszervezet elnöke tolmácsolta a színpadon. "A legjobb amit ma tehetünk, ha Jézus mellett döntünk!", mondta Will Graham az Arénában. Köszöntötte az ünneplőket Soltész Miklós államtitkár, az eseményt Papp János egyházelnök áldása zárta. A Baptista Szeretetszolgálat erre az alkalomra adta ki legújabb időszakos kiadványát, a Felebarátot, amelyből több ezer példányt osztottunk ki a nézők között. 

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Egyetemi kutatótermet neveztek el Szenczy Sándorról, alapítónkról

Budapest – Szenczy Sándorról, a Baptista Szeretetszolgálat két esztendeje elhunyt alapítójáról 2024. április 26-án kutatótermet neveztek el a fővárosban, az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Karon. Az egyetemen – az egész országban egyedülálló módon – Szenczy Sándor kezdeményezésére kezdődött meg a humanitárius szakemberek oktatása, aki Rajnai Zoltán dékánnal közösen hozta létre a Humanitárius Műveletek Menedzser képzést.

Pavelcze László, mentőcsapatunk parancsnoka az Év embere lett Fejérben

Pákozd - Pavelcze László, a Baptista Szeretetszolgálat veszélyhelyzet-kezelési igazgatója, a HUBA Rescue24 Tűzoltó és Kutató-Mentő Nemzetközi Csoport parancsnoka lett az Év embere 2023-ban Fejér vármegyében - ez derült ki a vármegye hírportáljának szavazásából.

2000-nél több családnak segít karácsonykor a Lidl

Budapest – A Lidl Magyarország szívügyének tekinti a társadalmi felelősségvállalást, melynek jegyében hosszú évek óta szervez adománygyűjtő programot a szeretet ünnepe alkalmával is. A vállalat az idei rendhagyó kezdeményezésének köszönhetően összesen közel 20 millió forint értékben adott át élelmiszereket a Baptista Szeretetszolgálatnak.

Lap tetejére