“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Fejlesztés Seregélyesen: épületszárnnyal bővült a Hétszínvirág baptista óvoda

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2023. november 22., szerda 15:44

Új bölcsődei szárnnyal bővült a seregélyesi Hétszínvirág Baptista Óvoda épülete, melyben november elején kezdődhetett az oktató-nevelő munka. Az épület ünnepélyes átadójára november 22-én, szerdán került sor.  Az európai uniós forrásból, mintegy 365 millió forintból megvalósuló bölcsőde kapcsán Varga Gábor országgyűlési képviselő úgy fogalmazott, a múltból a jövőbe vezető út fontos állomásához érkezett Seregélyes. Mint mondta, minden társadalom, közösség megítélését meghatározza, hogyan bánik a fiataljaival és az idősekkel. A fenntartó Baptista Szeretetszolgálat képviseletében Szabó Csaba oktatási főigazgató beszédében a 2022-ben elhunyt baptista lelkész, Szenczy Sándor életének egyik alaptételét, a két kenyér és az öt hal történetét idézte fel. Úgy fogalmazott: a tenni akarás Isten áldásával valósággá válhat. Az ünnepélyes szalagátvágás előtti pillanatokban Kovács Dániel baptista lelkész és Maksai Attila református lelkész kért áldást az új, két csoportszobás intézményre, mely jelenleg is telt házzal működik, huszonhat kisgyermek mindennapjait teszi tanulásban és élményekben gazdaggá. Az eseményen jelen volt Hári Tibor, a Baptista Szeretetszolgálat ügyvezető főigazgatója is.

Fotó: FEOL/Fehér Gábor

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

A Baptista Szeretetszolgálat díjakkal ismerte el kiváló munkát végzett kollégáit

Budapest – A Baptista Szeretetszolgálat 2013-ban díjakat alapított azzal a céllal, hogy az általa fenntartott intézményekben dolgozó, kiváló szakmai tevékenységet végző kollégáit elismerje és megköszönje áldozatos munkájukat. Eddig több mint négyszáz munkatárs kapott díjat. A 2024. év elismeréseit április 19-én a Wesselényi utcai imaházban adták át az arra érdemeseknek.

Budafokon mutatkozott be a Baptista Szeretetszolgálat

Budapest - A Szeretetszolgálat Hónapja elnevezésű rendezvénysorozat április 14-én sorra került állomásaként a budafoki gyülekezet szeretetteljes közösségében mutatkozott be a Baptista Szeretetszolgálat.

Közeledik a Szeretetszolgálat Vasárnapja!

Budapest - Április 14-én, vasárnap az egyik nagy baptista gyülekezetben egy istentisztelet keretében röviden bemutatjuk/felvillantjuk a Baptista Szeretetszolgálat munkáját, a küldetésünket és hívjuk a gyülekezetet a közös szolgálatra, önkéntességre, támogatásra.

Lap tetejére