“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Felkészülten földön, vízen, de még a levegőben is!

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2024. szeptember 20., péntek 07:16

 

Dunakanyar – A Baptista Szeretetszolgálat munkatársai és önkéntesei az elmúlt napokban mindent megtettek azért, hogy felkészülten fogadhassuk a Duna tetőzését.   

A Baptista Szeretetszolgálat HUBA Rescue Tűzoltó és Kutató-Mentő Nemzetközi csoportja csütörtökön délután egy speciális kutató-mentő helikoptert telepített le Tahitótfaluba, az adótoronyhoz, amely nem csak lokális, hanem szükség szerint körzeti feladatokat is megoldhat. Érkezik az a kutató-mentő hajó is, amelyet szintén a szeretetszolgálat mentőcsapata biztosít. A Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság tájékoztatása szerint Tahitótfalun a Duna tetőzése a Nagymarosi vízmérce szerint 700 cm-en várható. Ez 50 cm-el alacsonyabb, mint a 2013-ban mért tetőzéskori szint.

Pilismaróton mentettük a menthetőt, önkéntes csapatunk a Duna partján homokzsákokat töltött és gátat épített. Ma Budapesten, a Római parton segédkeztünk, két nappal a tetőzés előtt még megtettük, amit lehetett. Gátat magasítottunk, erősítettünk, épületek védelmét láttuk el ott, ahol már térdig ért a Duna.

A Baptista Szeretetszolgálat munkatársai és önkéntesei hétfő óta megfeszített erővel dolgoznak a Duna mindkét oldalán, elsősorban a Dunakanyarban és a főváros 3. kerületében. Elért eredményeinket azonban nem csak a fáradhatatlan munkának, hanem támogatóinknak is köszönhetjük, akik – hasonlóan az ukrajnai válság idején tapasztaltakhoz – nagylelkű adományokat biztosítanak, amelyekkel ezúttal a védekezésben dolgozókat segíthetjük. Köszönjük a Pizza King Express, a Hell Energy Magyarország Kft. és a Rauch Hungária Kft. támogatását!

Fotók: M. Schmidt János és Baptista Szeretetszolgálat

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Megállapodást kötött az MKI, a baptista egyház és a Baptista Szeretetszolgálat

Budapest - Együttműködési megállapodást kötött a Magyarságkutató Intézet (MKI), a Magyarországi Baptista Egyház és a Baptista Szeretetszolgálat hétfőn.

A BSZ Operatív Törzs koordinálja a munkát, a szolgálatot folytatjuk

Tahi - A Baptista Szeretetszolgálat szeptember 15-én, vasárnap léptette hatályba az operatív törzs működését, amely folyamatosan nyomon követi az árvízi védekezést és hétfőtől már tevőlegesen részt vesz a védekezési munkálatokban.

„Ott vagyunk a Duna mindkét oldalán”: folytatódik a védekezés

Tahi - A Baptista Szeretetszolgálat szakemberekkel és önkéntesekkel kiegészült csapata a 2013-as helyzethez hasonlóan elsősorban a Duna-kanyar körzetében vesz részt az árvízi védekezésben.

Lap tetejére