“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Kezdődjön a #ClimateOfChange!

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2021. április 22., csütörtök 00:28

 

2021. április 22. a Föld napja. Ez nem egy naptári esemény: a Föld napja egy mozgalom!

Kampányunk fókuszában azok a gazdasági megközelítések állnak, amelyek képesek szembemenni korunk és gazdaságunk környezeti pusztításával.

 

A 13 ország részvételével induló, összesen 40 hónapot átölelő, számos aktivitást és szervezetet egy cél mellé állító nemzetközi kampány április 22-én, a Föld napja alkalmából lép a nyilvánosság elé. A kampány helyi eleme ezzel a Föld napja alkalmából közzétett, magyarul is elérhető videóval indul, az év során pedig rendszeresen új tartalmakkal frissülő, magyar nyelven is hozzáférhető weboldalon is követhető lesz a https://climateofchange.info/hungary/ címen. A #ClimateOfChange nemzetközi klímavédelmi kampányban a Baptista Szeretetszolgálat képviseli hazánkat.

 

 

Célkitűzésünk

  1. A nagyvállalatok helyett az emberek és a természet érdekeit szolgáló, körforgásos gazdaság kialakítása; 

  2. A globális felmelegedés 1.5°C alá csökkentése, valamint 2040-ig az EU karbonemlegességének elérése; 

  3. A klímaváltozás okozta károk helyreállítására, illetve kompenzálására szolgáló EU-s alap létrehozása, 

  4. A környezeti krízishelyzetek elől menekülők biztonságának szavatolása a vándorlást és az új környezethez alkalmazkodást érintő irányelvek kidolgozása révén, a jogvédelem eszközeivel.

     

Csatlakozz "A 25% mozgalma” című dokumentumfilm online bemutatójához, amely Döbrösi Laura bevezetőjével 2021. április 23-án, 20 órakor startol Facebook-on.

  

 

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

„Akadt, aki sírva hozta a felajánlását”

Budapest, Győr, Esztergom - Ebben az évben a Baptista Szeretetszolgálat intézményi családjához tartozó Tábita Alapszolgáltatási Központ már három telephelyen tartott élelmiszergyűjtést az elmúlt hétvégén. Budapesten, Győrben és Esztergomban a Magyar Élelmiszerbank keretén belül péntek délutántól vasárnap estig a munkatársak nagy lelkesedéssel álltak az emberek elé adománygyűjtés céljából egy-egy nagyobb üzletben.

November 12-én ünnepeljük a Szociális Munka Napját

Ekkor köszöntjük azok bátor és áldozatos munkáját, akik az egyik legnagyobb kitartást és hitet igénylő hivatás szakemberei az új század eddigi legnehezebb korszakában.

Teltházas kortárs színielőadások a klímaváltozásról

Budapest - A Climate of Change Turné szeptember elején budapesti állomására érkezett, és az olasz társulat két teltházas, nagysikerű előadást tartott a Baptista Szeretetszolgálat szervezésében.

Lap tetejére