“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Átadó ünnepség a debreceni Napsugár Gondozóházban

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2023. december 07., csütörtök 17:42

 

Debrecen – Támogatott lakhatás kialakítása, szociális alapszolgáltatás fejlesztése valósul meg a debreceni Napsugár Gondozóházban.

Debrecenben 2012 óta működik a Baptista Szeretetszolgálat intézményi családjához tartozó Országos Szociális Intézményfenntartó Központ (ORSZIK) által fenntartott Napsugár Gondozóház, amely szociális alapszolgáltatás keretében nappali ellátást biztosít fogyatékkal élő felnőttkorú személyek részére. Hajdú-Bihar Megyében élő, 16. életévüket betöltött értelmileg akadályozott és halmozottan fogyatékos személyeknek biztosít nyugodt, meghitt nappali ellátást, különböző fejlesztő, szocioterápiás foglalkozásokkal kiegészülve. A Napsugár Gondozóházban az európai esélyegyenlőségi normákhoz igazodó, társadalmi integráció iránt elkötelezett szakemberek végzik tevékenységünket.

Az ORSZIK idén januárban egy olyan beruházás megvalósításába kezdett, amely 12 férőhellyel támogatott lakhatási szolgáltatást hozott létre a Napsugár Gondozóházban az elmúlt időszakban. A projekt az Európai Unió és Magyarország kormányának támogatásával, 228 millió forint támogatási összegből valósult meg. A projekt ünnepélyes zárása december 7-én, csütörtökön történt meg. Az eseményen Hári Tibor, a Baptista Szeretetszolgálat ügyvezető főigazgatója összegezte az elvégzett munkát, majd Tóth Sándor lelkipásztor áldotta meg a házat, az ellátottakat és az intézmény dolgozóit. Az új ingatlan lakói kedves műsort adtak, majd a jelenlévők átvágták a szalagot, azzal felavatták az épületet.  

 

 

Lap tetejére