“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Megnyitottuk a Tábita Remény Házát

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2022. március 04., péntek 17:09

 

A Baptista Szeretetszolgálat Tábita Alapszolgáltatási Központja ünnepélyes külsőségek mellett nyitotta meg legújabb intézményét, a Nagyecsedi Tábita Remény Házát. A szervezet egy új szolgáltatási elemmel bővítette ellátási formáit Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, a mátészalkai járásban.


A Baptista Szeretetszolgálat hosszú évek óta kiemelten foglalkozik a kelet-magyarországi régióban segélyezési munkával, más települések mellett Nagyecsed városában is. Az utóbbi időben felmerült az igény arra, hogy Nagyecseden szenvedélybetegek részére egy nappali szolgáltató intézményt hoznak létre, amelynek átadása február 25-én, pénteken délután történt meg. Az eseményen jelen volt Kovács Sándor, a térség országgyűlési képviselője, Kovács Lajos, Nagyecsed város polgármestere, Hári Tibor, a Baptista Szeretetszolgálat ügyvezető főigazgatója és Dr. Heidl Beáta,aTábita Alapszolgáltatási Központintézményvezetője is. Eljöttek a településen működő intézmények és civil szervezetek vezetői és azok a szakemberek, akik a mindennapi munkában segíteni tudják az intézmény működését.

A Széchenyi út 24-es szám alatti új létesítmény 50 fő fogadására alkalmas, a rászorultakról három szakképzett szociális munkás gondoskodik. Bárki fordulhat a szakemberekhez a hét minden napján, azaz szombaton és vasárnap is 8 és 14 óra között, kedden és csütörtökön 10-től 18 óráig, aki mindennapi életében problémákkal küzd. A munkát addiktológus-pszichiáter segíti, aki minden hónapban tart foglalkozást.

 


Lap tetejére