“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Baptista Szeretetszolgálat Szeretetotthona

Elérhetőségi adatok
Megye:Baranya
Irányítószám:7636
Helység:Pécs
Utca, házszám:Malomvölgyi út 21.
Telefonszám:72/441-460
E-mail:titkarsag.pecs@baptistasegely.hu
Weboldal:www.szeretetotthon-pecs@baptistasegely.hu
Intézményi információk
Vezető neve:Gyuró Anikó Katalin
Ágazati azonositó:S0020375
Bankfiók:Unicredit Bank Zrt.
Bankszámlaszám:10918001-00000100-65120009
Adószám:18211690-2-02
Szolgáltatási terület:Országos befogadás

A székhelyhez tartozó intézmények:

Ellátási területek:

Idősek otthona
Nyújtott szolgáltatás: idősek otthona
Engedély szerinti férőhely: 452 fő
Ellátási terület: országos
Fogyatékos személyek otthona
Nyújtott szolgáltatás: (mozgás)fogyatékos személyek otthona
Engedély szerinti férőhely: 28 fő
Ellátási terület: országos

A katonák elvégezték a fertőtlenítést a baptista idősotthonokban

A Baptista Szeretetszolgálat Szeretetotthonában (annak mindhárom telephelyén), valamint a Baptista Szeretetszolgálat Országos Segítő Központ Pécsi Gondozási Központjában a Magyar Honvédség 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóaljának, illetve a 64. Boconádi Szabó József logisztikai ezredének vegyivédelmi katonái végezték el a fertőtlenítést. Ez egyike volt a humánjárvánnyal kapcsolatban elrendelt legfontosabb központi intézkedéseknek.

A két baptista fenntartású intézmény vezetői, munkatársai, szociális gondozói továbbra is mindent megtesznek az idős ellátottak biztonsága érdekében, igazoltan fertőzött személyről sem a lakók, sem pedig a munkatársak körében nincs tudomásuk. A szeretetotthon és a gondozási központ dolgozói, valamint lakói a járványhelyzettel kapcsolatos szabályokat továbbra is szigorúan betartják, a védőeszközöket rendeltetésük szerint használják. A baptista intézményekben minden eszközzel azért dolgoznak, hogy megvédjék a legjobban veszélyeztetett időseket. Felkészültek a fertőzött személyek ápolására is, de legfontosabb feladatnak továbbra is a megelőzést tekintik.

 

2020.05.08. 

 

 

Tájékoztatás

2020.04.17. 


A Baranya Megyei Kormányhivatal Pécsi Járási Hivatal Népegészségügyi Osztály 2020. április 16. napján ellenőrzést tartott a COVID 19 felkészüléssel, valamint az intézmény szakmai minimumfeltételeivel kapcsolatban.

Az ellenőrzés során az intézmény által tett intézkedéseket megfelelőnek találták. A szakmai minimumfeltételekben, mind az eszközök mind a személyi feltételek terén hiányosságot nem tártak fel. Rendelkezünk a megfelelő mennyiségű és minőségű védőfelszereléssel.

A szeretetotthon munkatársai és lakói a járványhelyzettel kapcsolatos szabályokat betartják, a védőeszközöket használják.

Minden eszközzel azért dolgozunk, hogy megvédjük lakóinkat a járvány intézménybe történő bejutásától. A kórházból, klinikáról visszaérkező lakóink 14 nap megfigyelésre házikaranténba kerülnek lakótársaik védelmében. Az infekciókontroll oktatások munkaköröknek megfelelően megtörténtek. Intézményünkben minden munkanapon a helyszínen rendelkezésre áll intézményi orvos, valamint munkaidő után telefonon is elérhető.

Kialakításra került egy 16 fő befogadására alkalmas izolációs részleg, mely megfelel a szakma szabályainak. Elkészült a COVID 19 eljárásrend, melyben részletesen kidolgozásra került a fertőzött betegekkel kapcsolatos tevékenység minden részlete.

Az Izolációs részleg ellenőrzése során a Népegészségügyi Osztály munkatársai kiemelték, hogy a lehetőségeket kihasználva a lehető legnagyobb mértékben felkészültünk a járványveszélyre. Elismeréssel nyilatkoztak az intézményben folyó szakmai munkáról.

Az intézményben nincs igazolt koronavírus pozitív személy sem a lakók, sem a munkatársak körében!

Felkészültünk a fertőzött személyek ápolására, de a legfontosabb feladatunknak a MEGELŐZÉST tekintjük!

 

Gyuró Anikó Katalin

intézményvezető

Baptista Szeretetszolgálat                                                                                                      Szeretetotthona

Pécs, Malomvölgyi út 21.

 

Letölthető fájlok

pdf
méret: 9.60 MB
Házirend
pdf
méret: 7.42 MB
Szakmai program melléklete
pdf
méret: 25.45 MB
Szakmai program
pdf
méret: 15.25 MB
Házirend melléklete
pdf
méret: 20.95 MB
SZMSZ
Lap tetejére