“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

AKTUÁLIS HÍREINK

RoboCup Junior 2023: a baptista robotikás csapat 2. lett a világversenyen!

Bordeaux - 2023. július 4-10. között a franciaországi Bordeaux-ban került megrendezésre a RoboCup Junior 2023 világverseny, melyen a Baptista Szeretetszolgálat robotika csapata a Rescue Line kategóriában minősített, magyar bajnokként képviselte hazánkat.

Agro-Help Hungary-projekt: Kenyában súlyosan nélkülözők élelmezését segítjük

Nairobi – Hazánk kenyai nagykövetének, a Hungary Helps Program képviselőinek, valamint a megjelent városi tisztségviselők és vendégek jelenlétében a Kariobangi Baptista Általános Iskolában 2023. június 25-én ünnepélyes keretek között átadtuk a magyar innovációs terméket, a gyökéritatót.

Bronzkép az alapítóról, Szenczy Sándorról és Füredi Kamilla afrikai misszionáriusról

Budapest – A Magyarországi Baptista Egyház történelmi emlékparkjában 2023. június 15-én felavattuk a Baptista Szeretetszolgálat alapítójának, Szenczy Sándornak bronz mellképét. Füredi Kamilla keresztény misszionárius alakját e naptól ugyancsak mellkép idézi fel ugyanott.

Ismét Európa-bajnok a baptista robotikás csapat!

Horvátországban rendezték június 7-10. között az European RoboCup Junior 2023 Európa-bajnokságot, melyen a Baptista Szeretetszolgálat robotika csapata három eltérő Rescue kategóriában képviselte Magyarországot.

Önkéntesség az áldozatsegítés és a karitatív munka más területein

Budapest – Az önkéntességgel járó kihívásokról osztotta meg tapasztalatait minap Gál Dávid, a Baptista Szeretetszolgálat ügyvezető igazgatója az Igazságügyi Minisztérium egyik szakmai fórumán.

Élelmiszert osztottunk az Ormánságban gyermekes családoknak és kismamáknak

Ózdfalu, Baranyahídvég - A Baptista Szeretetszolgálat Országos Szociális Segítő Központjának a fővárosban és a pécsi telephelyen dolgozó munkatársai csütörtökön közös élelmiszerosztást szerveztek az Ormánság két településén.

Tartós élelmiszert gyűjtünk a zenei rendezvény napján Debrecenben

Debrecen - Június 10-én hatalmas örömünnep lesz a debreceni Nagyerdei Stadionban, ahol az Ez az a nap! elnevezésű nagyszabású nemzetközi keresztény könnyűzenei koncertre kerül sor.

A velencei Zöldliget-iskola győzött a vitaverseny döntőjében

Budapest - A velencei Zöldliget-iskola csapata képviseli majd a magyar diákokat Brüsszelben, miután győzni tudtak egy nemzetközi vitaverseny-sorozat magyarországi döntőjén.

Vidám gyermeknapi rendezvény és cirkuszi előadás támogatóink jóvoltából

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat ebben az évben is megszervezte Vidám Gyermeknap elnevezésű hagyományos gyermeknapi rendezvényét, amelynek során csütörtökön a segélyszervezet mintegy 1300 gyermeket látott vendégül kísérőikkel a Fővárosi Nagycirkuszban.

Tavaszi élelmiszergyűjtés: három tonna adomány a gyerekes családoknak

Budapest, Esztergom, Verőce - Az ország legnagyobb élelmiszergyűjtő akciójához – az elmúlt év karácsonyához hasonlóan – idén tavasszal is csatlakoztak a Baptista Szeretetszolgálat intézményi családjához tartozó Regionális Szociális Intézményfenntartó Központ és az Országos Szociális Segítő Központ munkatársai.

Lap tetejére