“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

AKTUÁLIS HÍREINK

Idén is sikerrel zárt a Cipősdoboz Akció!

Budapest – A tavalyi eredményt túlszárnyalva, mintegy 100 millió forint értékben, közel 50 ezer cipősdoboz ajándékot gyűjtött össze a 2017-es évben a jótékonysági programot 14 éve életre hívó Baptista Szeretetszolgálat. Az évről-évre egyre népszerűbb Cipősdoboz Akció bázisa idén is a budapesti Deák téri Cipősdoboz Vár volt. A kampány újabb gyűjtőpontokkal bővült, és már harmadik évben volt lehetőség a csomagkövetés.

Karácsonyi köszönet

Szenczy Sándornak, a Baptista Szeretetszolgálat elnökének ünnepi köszöntője.

Tisztelet a Hősöknek, ajándékcsomagok a mentőknek

Budapest – Háromszáz darab ajándékcsomagot kaptak a mentők a Baptista Szeretetszolgálat Tisztelet a Hősöknek programjának segítségével.

Ajándékok a gondozottaknak

Esztergom – A Baptista Szeretetszolgálat Tábita Alapszolgáltatási Központ esztergomi telephelyén megkezdődött a karácsonyi csomagok kiosztása az ellátottaknak, a gondozottak visszajelzése fantasztikus volt. Sírva, pityeregve hívták munkatársunkat telefonon, hogy megköszönjék az ajándékokat. A gondozókkal azt üzenték, nagyon hálásak a segélyszervezetnek a csomagért. „A mi szívünket is melegség önti el azért, hogy mindennek részesei lehetünk”, mondta Havasiné Riba Eszter telephelyvezető.

Kirakodóvásár és ajándékozás Gyömörén

Gyömöre – A Baptista Szeretetszolgálat Országos Szociális Segítő Központ Miháldy Borbála Fogyatékosok Nappali Intézmény fejlesztő foglalkoztatásának eredményei láthatóak a fényképen. December 7-én, Gyömörén sokak örömére kirakodóvásárt szerveztünk, ahol a kollégák egész délelőtt szívesen fogadták az érdeklődőket. Ellátottjaink közben meglátogatták a színpadon a Mikulást, és örömmel vették át ajándékcsomagjaikat.

Tábitásokat jutalmazott Dorog városa

Pozsony – A Szociális Munka Napja alkalmából Dorog városának önkormányzata a település szociális ágazatában tevékenykedő dolgozóit – közöttük a Baptista Szeretetszolgálat Országos Szociális Segítő Központ, TÁBITA Alapszolgáltatási Központ dorogi munkatársait –, pozsonyi kirándulással jutalmazta. A pozsonyi advent első alkalmán, 2017. november 25-én, szombaton két autóbusszal, idegenvezető kíséretével a tizenkét tábitással együtt összesen hatvanketten vehettek részt a városnézéssel egybekötött kiránduláson.

Ifjú futballista tehetségek a közös, máltai-baptista ételosztáson

Budapest – Már évek óta szervez együtt ételosztást a karácsonyi ünnep közeledtével a két segélyszervezet, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Baptista Szeretetszolgálat a fővárosi Batthyány téri, úgynevezett máltai központ udvarán.

Szép ünnep lett a (L)átható Szeretet programjának idei első állomása

Budapest – A Baptista Szeretetszolgálat idén ismét útjára indította a látássérült gyerekekre fókuszáló (L)átható Szeretet programját. A kampány lehetőséget biztosít ahhoz, hogy az ajándékozásra jelentkező dobozolók személyre szabott cipősdoboz ajándékot készíthessenek.

ALDI élelmiszer program

Pécs, Gyömöre – Idén júniusban kezdte meg a Baptista Szeretetszolgálat Országos Szociális Segítő Központja a Magyar Élelmiszerbank Egyesülettel együttműködve az áruházi expressz árumentési projektet. A kezdeményezés decembertől újabb intézmény együttműködésével egészült ki.

A Mikulás meglátogatta a gyermekeket

Koroncó - A Mikulás az ünnepen látogatást tett a Baptista Szeretetszolgálat Országos Szociális Segítő Központjának koroncói bölcsijeiben is, s ezzel sok örömteli pillanatot szerzett az őt váró gyermekeknek.

Lap tetejére