X

“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Baptista Szeretetszolgálat Országos Szociális Segítő Központ

Elérhetőségi adatok
Megye:Budapest
Irányítószám:1143
Helység:Budapest
Utca, házszám:Semsey A. u. 25.
Telefonszám:06-1-466-5978
E-mail:heidl.beata@baptistasegely.hu
Intézményi információk
Vezető neve:Dr. Heidl Beáta
Ágazati azonositó:S0285736
Bankfiók:Unicredit Bank Zrt.
Bankszámlaszám:10918001-00000121-53750004
Adószám:18213331-2-42
Szolgáltatási terület:Budapest Főváros Közigazgatási területe

A székhelyhez tartozó intézmények:

Ellátási terület:

Étkeztetés
Nyújtott szolgáltatás: szociális étkeztetés (szociális konyha, népkonyha)
Ellátási terület: Baranya, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Pest, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém, Zala megye, Budapest összes kerülete (I-XXIII. ker.)

A szociális területen dolgozókat ünnepeltük 2021-ben is

 A baptisták intézményi családjához tartozó Tábita Alapszolgáltatási Központ és Országos Szociális Segítő Központ vezetői idén is fontosnak tartották, hogy a szociális munka területén dolgozó munkatársakkal együtt megálljanak egy napra, és megünnepeljék a Szociális Munka Napját.

Miközben hálát adtunk a járvány idején Isten védelméért, az erőért és a kitartó munkatársakért, most már hagyományként köszönetet is mondott intézményvezetőnk, Dr. Heidl Beáta azoknak a szakembereinknek, akik felelősségteljesen, áldozatkészen és nagy szakmai alázattal végezték ebben az évben is munkájukat az elesettekért, kirekesztettekért, támogatásra és segítségre szorulókért.

Méltó ünneplésként a két intézmény vezetése egy budapesti étterembe hívta meg azokat a gondozókat, ápolókat, szociális munkásokat, akiket idén telephelyvezetőjük a Szociális Munka Díj kitüntetésére jelölt, és ezt a vezetők elfogadták. Egy kiadvány is készült a díjazottakról, amelybe szerepel az a méltatás, amit a közvetlen vezetőjük, egy munkatársuk vagy épp egy gondozottjuk, illetve azok rokona fogalmazott meg róluk. Ezek elhangzottak az ünnepélyes alkalmon, majd egy ajándék kíséretében megkapták a munkájukat, odaszánásukat elismerő oklevelet.

Összesen húsz munkatárs részesült kitüntetésben, közöttük a tizenegy telephelyről egy-egy gondozó, néhány telephelyvezető, akik hűségesen, állhatatosan, megbízhatóan végzik sok éve munkájukat, egy nyugdíjba menő régi munkatárs, valamint sikeres drogprevenciós pályázatunk oszlopos tagjai. Az eseményen – amely a járványhelyzet miatt szűk körben lett megrendezve, és sajnos nem minden kitüntetett tudott eljönni – jelen volt Hári Tibor, a Baptista Szeretetszolgálat ügyvezető főigazgatója is.

Ezúton gratulálunk a díjazottaknak, és kívánunk jó egészséget, örömet és kitartást további életükre, munkájukra!

 

A 2021-es esztendő elismert munkatársai: Pintér Klaudia, Sulyok Nikolett, Berta Dóra, Hentes Ildikó, Rudiné Balla Judit, Béres Ani, Zámbó Tamásné, Láposiné Ősi Ágnes, Hegyi Aranka, Teiter Tamásné, Kreisz Zoltánné, Fejes Imréné, Nemes Gyöngyi, Kupor Imre, Patai Zsoltné, Gerencsérné Roznár Edit, Molnár Balázsné, Somogyi Lívia, Horgász Mariann, Mike-Erdődi Zsuzsanna.

 

(Fotók a galériában!)

 

 

Beszámoló a XVI. Országos Szociális Szakmai Konferenciáról

 2021. 11. 4-5.

 

Ebben az évben 16. alkalommal tartotta meg ősszel az Országos Szociális Szakmai Közösség a konferenciát Zalakaroson.

 

Nagy örömmel készültek a szervezők és a résztvevők, mivel az előző évben csak online módon tudtak találkozni egymással a szociális szakmai világ vezetői és dolgozói. Ezen a kétnapos programon – amelyre összesen 150-en jöttek el – idén a Tábita Alapszolgáltatási Központ hat munkatársa is részt vett, dr. Heidl Beáta intézményvezetővel együtt. A konferenciát Novák Ferenc, Zalakaros polgármestere nyitotta meg, aki a város régmúltjáról és jelenéről is mesélt, arról, mennyi küzdelmen mentek át az ott lakók, és miként használták ki a természet lehetőségeit. Örömünkre szolgált, hogy azután Fülöp Attila államtitkár nem csupán köszöntővel készült, hanem előadása után a feltett kérdésekre is szívesen válaszolt.

A két nap során több neves vezető tartott beszámolót egy-egy témában az EMMI, az SZGYF, az NSZI részéről, de beszélt Czibere Károly, a Károli Gáspár Református Egyetem címzetes egyetemi tanára, Győri-Dani Lajos, a Máltai Szeretetszolgálat ügyvezető alelnöke, Dr. Nyitrai Imre és Bódy Éva a Semmelweis Egyetemről, valamint Madár Csaba és Panker Mihály, a Magyar Máltai Szeretetszolgálattól. Elhangzott egy-egy előadás a szociális területet érintő aktualitásokról, a szakmatámogatásban történt változásokról, illetve a 2021 és 2027 között tervezett uniós pályázati lehetőségekről és fejlesztésekről. Beszélgetési fórumot is szerveztek, ahol kérdésekre kaphattak válaszokat a hallgatók: ezeket személyes módon folytathatták a kávészünetekben vagy éppen a vacsora vagy az ebéd mellett.

A résztvevőket értékes és hasznos ajándékokkal fogadták a szervezők, a két nap lehetőséget adott a kötetlen beszélgetésekre, sétára, pihenésre is. A meghívottak hálásak voltak a lehetőségért, hiszen nagyon családiasan telt a két nap, sok szívet melengető történetet lehetett hallani az odaszánt vezetők életéből, a sok éves munkájuk során tapasztalt tanulságos esetekről.

Letölthető fájlok

pdf
méret: 548.44 KB
Nyitvaálló helyiségek OSZSK népkonyha 2021. 02. 01.
pdf
méret: 3.53 MB
Szakmai beszámoló 2020.
pdf
méret: 344.41 KB
Szociális étkeztetésre lehet jelentkezni!
pdf
méret: 8.46 MB
SZMSZ OSZSK 2022.01.01.
pdf
méret: 12.37 MB
Szakmai Program OSZSK 2022.01.01.
pdf
méret: 1.72 MB
Alapító Okirat OSZSK 2022. 01. 01.
Lap tetejére